Shiva, santai saja

Mooi Texel

Wat kan Nederland eigenlijk mooi zijn. Natuurlijk speelt het weer een grote rol, maar gisteren hebben we Nederland echt wel op haar mooist gezien. Via de waddenzee hebben we de oversteek gemaakt van Den Oever naar Texel. Prachtige lucht, strakblauw, zacht briesje, fluwelen golven, heerlijk!

In de passantenhaven van Oude Schild een mooi ligplaatsje kunnen bemachtigen omdat we zo vroeg aankwamen. Hier gaan we eens ff een paar daagjes blijven besluiten we. Hangmatje ophangen en relaxen maar. . . .

Plan was om hier op Texel tot zaterdag te blijven. De afgelopen dagen was er een grappige ‘wie komt er naar Texel om mee te zeilen-wedstrijdje’ tussen Elise/Martijn en Yvette. Elise/Martijn zijn de opstappers geworden, Yvette komt waarschijnlijk volgend weekend. Oorspronkelijke bedoeling was om zaterdagochtend met z’n viertjes buitenom richting Vlieland te zeilen en daar een dagje te gaan strandjutten. Maar zoals we iedere dag weer beter leren, ook nu de les, een zeilvakantie laat zich niet plannen. De afhankelijkheid van windrichting, windkracht en het weer in z’n algemeenheid heeft een dusdanige invloed op de zeiltocht dat je je echt volledig moet overgeven aan de invloeden van de natuur.

Ok dan, plan gewijzigd. Morgenochtend gaan de trossen los en zeilen we naar Makkum in Friesland. Daar zullen Elise en Martijn ons op staan te wachten om vervolgens bepakt en bezakt met regenjassen, fleecejacks, slaapzakken, kussens en alles wat we verder nog bedenken kunnen, op te stappen op de Shiva. Zaterdagochtend zullen we onze zeiltocht vervolgen met een route richting Medemblik Noord Holland en op zondag gaan we het pittoreske 11-stedentocht dorpje Hindeloopen onveilig maken. Maar nogmaals, een zeilvakantie laat zich niet plannen, we’ll go wherever the wind will take us. . . . . .

Shiva ahoy!

Reacties

Reacties

Mama

Sailors, ahoi........

Wat kan het weer jullie toch schelen, geniet van elke weers omstandigheid. Chill & relax....

Veel plezier met Elise en Martijn en..... sailalong.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!