Shiva, santai saja

Zomaar een Engelse dag in Lymington

Gewoon even zitten en nagenieten van een Engelse dag in een dorpje waar ik nog nooit van gehoord had. Lymington. Prachtig gelegen aan een riviertje zo goed als aan de zuidkust van Engeland (The Solent) met uitzicht op The Isle of Wight.

Het is ongelooflijk wat we hier meemaken aan hartelijkheid, gezelligheid, aanspraak en ook uitbundig mooie natuur. Groene heuvelachtige bossen, uitgestrekte, waddenachtige, kusten.

De pubs zitten vol, met gezinnen, senioren, zeilers, niet zeilers, inwoners en toeristen. Er is geen Engelsman of vrouw, in welke pub dan ook, waar we naast komen zitten, die geen chatje met ons wil maken. Met tips over de omgeving, nieuwsgierig en geinteresseerd hoe wij hier zo, vanuit Holland, terecht zijn gekomen. Iedereen drinkt bier, Ale of Guiness of hoe het ook allemaal mag heten.

Op mijn vraag aan een lief, grappig en warm mens naast me over wat volgens haar het geheim is van vitaal ouder worden heeft ze haar antwoord direct klaar: Humor en Nieuwsgierigheid. Lichtheid, luchtigheid en oprechte interesse in anderen en naar de plekken waar je komt. Ze is inmiddels met haar 4e man getrouwd, 2 scheidingen en een overleden husband. Nu haar 4e, maar helaas dementerende 78-jarige man verzorgend. Ze is goedlachs, vertelt met humor over haar leven en is oprecht nieuwsgierig naar ons. Bij het verlaten van de pub krijg ik een warme knuffel van haar.

Hoe kan het he? We ontmoeten wildvreemde mensen, zowel mannen als vrouwen, en ze geven je het gevoel dat je welkom bent. Dat ze het fijn vinden dat je er bent en zo geniet van hun land en hun cultuur.

Dat is toch ronduit hartverwarmend.

I love England

Written bij the Sailor

Elise

Wat geweldig! Dit ga je nooit meer vergeten!

Patty

Ooh wat een mooi verhaal weer. Heerlijk en zo fijn dat jullie doen waar jullie hart ligt. Écht zo mooi. Zouden meer mensen moeten doen want het leven is veel te kort.
Dikke knuffel voor jullie.🍀❤️

Liekie